Endodontie
Tehnica protaper este utilizata de catre medicii nostri dentisti in combinatie cu tehnica gutapercii lichide. Aceasta este, la aceasta ora, solutia indelung cautata de medicii dentisti pentru prepararea canalului radicular. Utilizand sistemul Pro Taper rotativ, canalele radiculare sunt largite – modelate rapid, facand posibila o interventie precisa, cu rezultate finale usor de anticipat.
Toate acestea se fac gratie micro-motorului endodontic VDW Silver, produs al reputatei firme VDW. Echipa noastra a trecut prin sedinte aprofundate de training impreuna cu echipa germana VDW, specialistii in endodontia moderna in domeniul tehnicilor de preparare si obturare.
Medicii nostri stomatologici folosesc in tratamentul radicular tehnica Pro Taper
Ce este tratamentul endodontic?
Cunoscut de catre pacienti ca tratament de canal sau mai bine zis “scos de nerv” reprezinta un act terapeutic ce are drept scop indepartarea in totalitate a tesutului pulpar dentar coronar si radicular afectat, conformarea spatiului endodontic si inchiderea etansa a sistemului endodontic printr-o obturatie de canal.
Este dureros?
NU. Haideti sa incercam macar sa trecem peste prejudecati si temeri nejustificate, legende si povestiri infricosatoare auzite de la prieteni. Orice tratament endodontic se efectueaza sub anestezie locala asa incat pacientul nu simte durere, bineinteles in afara unei mici intepaturi produse de punctia anestezica dar si acest lucru poate fi evitat prin folosirea acelor atraumatice si a anesteziei topice cu gel sau spray anestezic.
Cat dureaza?
Depinde de afectiunea pulpara a dintelui respectiv. Daca vorbim de o inflamatie localizata strict la nivelul pulpei dentare si a canalului radicular tratamentul endodontic se poate efectua intr-o singura sedinta finalizata cu obturatia de canal. Daca este vorba de o “infectie” la nivelul canalului radicular si eventual la nivelul osului maxilar, tratamentul presupune mai multe sedinte cu aplicarea de pansamente antiseptice, urmand ca obturatia de canal sa fie efectuata intr-o sedinta separata. In aceste cazuri uneori pot sa apara usoare dureri locale, jena la masticatie, edem, toate aceste neplaceri pot fi insa controlate cu ajutorul antiinflamatoarelor sau antialgicelor uzuale.