Sigilarea dintilor permanenti

Sigilarea dintilor permanenti este o procedura stomatologica simpla, nedureroasa, neinvaziva, nu presupune efectuarea anesteziei sau folosirea frezelor. Conditia esentiala pentru a putea beneficia de sigilare este ca dintele/dintii respectivi sa nu prezinte niciun inceput de carie.

Sigilarea este recomandata la 6 luni de la eruptia dintelui, pentru dintii cu reliefuri sau santuri adanci, mai ales premolarii si molarii.

Sigilarea se realizeaza cu rasini compozite, compomeri sau cu ionomeri de sticla. Aceste materiale trebuie sa aiba o rezistenta mare, sa fie usor de aplicat si sa protejeze tesuturile dentare prin eliberare de fluor.

Tehnica consta intr-un periaj riguros pentru a indeparta placa bacteriana, apoi se izoleaza dintele si se aplica sigilantul in froma lichida si se intareste cu  lampa cu ultraviolete timp de 10-20 de secunde.

Materialul de siglare se mentine pentru aproximativ 2 ani, timp in care asigura o protectie impotriva cariei dentare. Eficienta sigilarii este data si de respectarea de catre pacient a masurilor de igienizare, de efectuare a unui periaj optim.

Se  recomanda controalele periodice, din 6 in 6 luni, si refacerea sigilarii la nevoie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.