MG 5220

Edondoncia

A Pro Taper technikát fogorvosaink  használják egybekötve a folyékony gutapercii technikával. Eza fogorvosok által régóta keresett módszer a gyökérkezelés előkészítésére. Használva a Pro Taper forgó rendszert, a gyökércsatornák tágítva vannak-gyorsan átalakítva, egy vélhetően pontos beavatkozást biztosítva, könnyen előrelátható eredményekkel.

Mindezek a VDW Silver gyökérkezelő mikromotornak, a VDW cég küldetésének eredményei. A mi csapatunk alapos képzéseken ment keresztül, együtt a német VDW csapattal, akik a  modern gyökérkezelés specialistáia műszaki előkészítés és töltések terén.

A mi fogorvosaink a gyökérkezelésben a Pro Taper technikát alkalmazzák!

Mi az endodontikus kezelés?
A páciensek körében „idegeltávolítási” kezelés néven ismert terápia, melynek célja a  fertőzött gyökérszövet eltávolítása, a megfelelő endodontikus tér kialakítása, és szoros elzárása a csatornarendszernek egy gyökérkezelés során.

Fájdalmas?
NEM. Jöjjön, próbáljunk legalább a megalapozatlan félelmeken túllépni, a félelmetes legendákon és meséken, melyeket a barátoktól hallottunk .Minden endodontikus kezelés helyi érzéstelenítéssel történik, úgy,hogy a páciens nem érez fájdalmat, természetesen az érzéstelenítő kis szúrásán kívül, de ez is elkerülhető az atraumatikus tűk és agéles, vagy spray-es érzéstelenítőkkel.

Mennyi időt igényel?
Függ az adott fog állapotától. Ha egy helyi gyulladásról beszélünk szigorúan a fogbél és gyökércsatorna szintjén, a gyökérkezelés egyetlen alkalommal elvégezhető gyökértöméssel. Ha egy gyökércsatorna gyulladásáról van szó, vagy ez kiterjed az állkapocscsontig, a kezelés több alkalmat igényel gyógyszeres töméssel, ezt követően a gyökértömést külön alkalommal végzik. Ezekben az esetekben néha megjelenhetnek zavaró fájdalmak rágáskor, ödéma,de minden ilyen kellemetlenséget enyhíthetünk gyulladácsökkentőkkel és fájdalomcsillapítókkal.