Maradandó fogak védelme speciális bevonattal

A maradandó fogak bevonása egy egyszerű, fájdalommentes fogászati folyamat, nem szükséges hozzá érzéstelenítés, vagy fúróberendezés. Az alapvető feltétele annak, hogy a bevonástráhelyezzék az, hogy a fog/fogak még kezdeti szuvasodást se tartalmazzanak.

A végleges bevonás 6 hónappal a fog kezelése után ajánlott, a mély domború vagy mély árkú fogaknak, főleg az örlőfogaknak.

A fogbevonás gyanta részecskék révén történik, kompomerek vagy üvegionomerek segítségével. Ezek az alapanyagok nagyon ellenállóak kell legyenek, könnyen alkalmazhatóak, és védjék a fog szöveteit fluor felszabadítással.

A technika egy szigorú fogtisztításból áll a baktériumréteg eltávolítására, majd izolálják a fogat és folyékony bevonatot alkalmaznak, amely UV fénynél 10-20 másodperc alatt megkeményedik.

A bevonatot kb. 2évig tartják meg, ezalatt védi a fogat a fogszuvasodástól. A bevonat hatékonysága a páciens higéniájától is függ, a hatékony fogtisztítástól.

Ajánlják az időszakos ellenőrzést 6 hónaponként és szükség esetén a bevonat kicserélését.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .