AquacutQuattro

Megelőzés-Profilaxie

A fogászati higénia megörzéséért a Aquacut Quattro eszközt használjuk.
A szerkezet szódabikarbonával és különböző granulátumú alumínium-oxid porokkal van felszerelve, amely nyomás alatt működik.

A szódabikarbóna segítségével eltávolítják a: cigaretta, kávé és egyéb elszíneződéseket és foltokat. Az alumínium-oxidot a kezdeti fogszuvasodás és fogbevonat kezelések során alkalmazzák.

» Mindannyian tudjuk, hogy sokkal könnyebb és takarékosabb, hogy megelőzzük a fogszuvasodást vagy fogíny-gyulladást, mint egy bonyolult fogászati kezelés ezek elhanyagolása miatt.

Mi a fogkőtisztítás?

»A fogkő eltávolítás a kemény fogfelületen levő lerakódás eltávolítási folyamata. A fogkő eltávolítása nem elvégezhető fogmosással, öblítéssel a páciens által, csupán a fogászati rendelőben.
»A fogkő eltávolítása két módszerrel történhet: kézi felszereléssel vagy ultrahanggal.
» A fogkő eltávolítás nem egy fájdalmas művelet, nem igényel érzéstelenítést, esetleg helyi géles, vagy sprayes érzéstelenítőt.
»Az ultrahangos fogkőtisztítás során lehetséges, hogy megjelenik egy kis fájdalomérzet, főleg a gyökérfelület szintjén, a fogíny mozgatása miatt. Ez az érzékenység még néhány napig tarthat a folyamat után, de alkalmazható érzéstelenítő vagy helyi fluorizálás.

» A fogkőtisztítás nem káros a fogzománcra, csak a lerakódást távolítja el.
» Fogkőtisztítás után kötelező a fogfelület polírozása, professzionális fogtisztítás segitségével.
» Egyszer eltávolítva, a fogkő visszakerül, ezért legalább 6 hónaponta egyszer kötelező a fogorvosi ellenőrzés,a cigarettázóknak pedig 3-4 hónapnál gyakrabban ajánlott a fogkőtisztítás.